Τα εξειδικευμένα συνεργεία, χρησιμοποιούν ηλεκτρονική ζυγοστάθμιση για να εντοπίζουν και να εξισώνουν τις διαφορές του βάρους στα διάφορα σημεία του ζαντολάστιχου μετά την τοποθέτηση των ελαστικών.

Οι ηλεκτρονικές ζυγοσταθμίσεις είναι μηχανήματα μεγάλης ακρίβειας, τα οποία εντοπίζουν τις προβληματικές περιοχές του μονταρισμένου ελαστικού, δηλαδή τα σημεία στα οποία υπάρχει λιγότερη πυκνότητα στη ζάντα ή στο ελαστικό και με την προσθήκη των απαραίτητων βαριδιών (συνήθως από 5 έως 40 γραμμάρια) οι διαφορές εξαλείφονται, με αποτέλεσμα να μην τρέμει το τιμόνι κατά την διάρκεια της οδήγησης με όποια ταχύτητα και αν οδηγούμε.

Μια τέλεια τοποθέτηση προϋποθέτει 2 πράγματα, κατάλληλη πίεση αέρα στο ελαστικό, όπως επίσης και η ζάντα να είναι σε καλή κατάσταση, χωρίς χτυπήματα στην περίμετρό της. Παρόλα αυτά τα ελαστικά και οι ζάντες δεν είναι ποτέ τέλεια κατασκευασμένα.

Στη πραγματικότητα κάποιοι κατασκευαστές σημαδεύουν το ελαφρύτερο σημείο του ελαστικού, έτσι ώστε οι τεχνικοί να μπορούν να το μοντάρουν στο βαρύτερο σημείο της ζάντας. Η χρήση του ελαστικού και της ζάντας προσθέτει σταδιακά ανισορροπία των μαζών και ανάγκη για περισσότερο βάρος ή μεταφορά του. Μια μικρή διαφορά στο βάρος μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλη ζημιά στο εμπρόσθιο σύστημα.

Με την ηλεκτρονική ζυγοστάθμιση μπορούμε να επαναφέρουμε τις αρχικές ρυθμίσεις του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας.

Η τοποθέτηση του ελαστικού στη ζάντα παρουσιάζει διαφορές βάρους, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στους οδηγούς. Αν νιώθετε κραδασμούς ή τρέμουλο στο τιμόνι ή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας, τότε ένα ή περισσότερα λάστιχα πιθανόν να χρειάζονται ζυγοστάθμιση. Οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας είναι εδώ για να καλύψουν αυτή σας την ανάγκη. Κατά την διάρκεια της διαδικασίας οι τεχνικοί μας τοποθετούν το ζαντολάστιχο στην ηλεκτρονική ζυγοστάθμιση και αυτό περιστρέφεται, ανάλογα με τα αποτελέσματα που λαμβάνονται από την ηλεκτρονική ζυγοστάθμιση, οι τεχνικοί μας θα προσθέσουν βάρος στα σημεία τα οποία αυτή μας υποδεικνύει, έτσι ώστε να εξαλείψουν τους κραδασμούς και να βοηθήσουν τα ζαντολάστιχα να κινούνται πιο ομαλά.

Με τα ελαστικά και τις ζάντες σας σωστά ζυγοσταθμισμένα μπορείτε να απολαύσετε πιο στρωτή οδήγηση, με καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου σας και επίσης τα ελαστικά και το εμπρόσθιο σύστημα θα αντέξουν περισσότερο.

Λάστιχα TopTyres
TOPtyres ΕΛΑΣΤΙΚΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

UNIROYAL
SAVA
PIRELLI
MICHELIN
GOODYEAR
DUNLOP
CONTINENTAL
BRIDGESTONE
BARUM